top of page
Van iedere standhouder of workshopleider is een korte beschrijving opgenomen van de TOOL die door hem/haar aangeboden wordt.
Apithaiz

Apiradee en Sander de Lange      www.apithaiz.wix.com/apithaiz
 

Gezonde hapjes, uitleg hoe mensen dat zelf kunnen leren maken of met een groep vrienden/collega’s kunnen doen. Catering kan ook verzorgd worden .

Een gevulde Toolbox

met zoveel deelnemers aan de beurs

Wereldwinkel fair met flair

 www.wereldwinkelpaterswolde.nl

 

De wereldwinkel wordt gerund door vrijwilligers die vanuit een ideëel oogpunt zorgdragen dat producenten uit de hele wereld een mens-waardig, zelfstandig bestaan kunnen opbouwen zodat zij kunnen zorgen voor hun familie.

Wij willen een brug slaan naar vele kunstenaars, koffie- en cacao boeren etc. om te zorgen dat hun verhaal hier in Nederland bekendheid krijgt,  Voor deze dag moeten presenteren wij producten van een aantal projecten uit Afrika. De proud lady bv is door de beeldhouwer Aaron Kapembeze zo genoemd omdat hij bewondering heeft voor de rol van de vrouw in de samenleving.

 

 

 

 

Praktijk voor Totaalbalans
Anita Pieterman         www.anitapieterman.nl

 

Voor meer energie en een betere balans tussen gezondheid en werk.

Burnout (preventie) en een andere behandeling van  chronische vermoeidheidsklachten.

Met mijn achtergrond als natuurgeneeskundige en re-integratiecoach  pakken we de oorzaak aan en maken we meer energie vrij. er onstaat een betere balans tussen draagkracht en draaglast.

Ik werk met een combi van natuurgeneeskunde, kinesiologie, coaching en healingstechnieken.

Rixta Simonides
Rixta Simonides     rixtasimonides.exto.nl/

 

Het gereedschap dat ik aanbied is een cursus acryl-schilderen in een groep van 3 of 4 personen. Van cursisten hoor ik vaak “ik kan me nu sneller ontspannen tijdens het schilderen” of “ik kijk nu heel anders naar de dingen om mij heen”. Mijn begeleiding, gericht op persoonlijke groei, kan een cursiste inzetten als ondersteuning van de therapie die hij/ zij volgt of gevolgd heeft.

NatureWise
Helma  Steeghs-Adema                    www.naturewise.nu/

 

Mindfulness – voor minder stress
 

Rondom Mindfulness of Aandachttraining hangt voor buitenstaanders soms enige zweverigheid. Anderzijds doen diverse universiteiten wereldwijd onderzoeken die positieve, evidence based resultaten aantonen. Het aantal boeken over dit onderwerp is inmiddels al niet meer bij te houden. De trainer van NatureWise dook in de achtergrond, deed de lange opleiding en diverse retraites. Op de beurs deelt ze ervaringen over de jarenlange praktijk.

 

Healthy Living –relatie darmen
Vanuit drie invalshoeken: voeding, evolutie en ontspanning, reikt NatureWise gereedschap aan om weerbaarder te worden tegen stress en lichamelijke klachten.  Healthy Living wordt dan Healthy Ageing. Het is nooit te vroeg om te beginnen, hoe oud of jong je nu ook bent!

 

Shiatsu praktijk Liesbeth
Liesbeth Welling                        www.shiatsuwelling.nl/

 

Shiatsu is gebaseerd op dezelfde principes als acupunctuur De massage is gericht op het herstel van de balans, het natuurlijke evenwicht in het lichaam. Vaak is daar maar een klein (shiatsu) duwtje voor nodig en wanneer de juiste gebieden zijn gestimuleerd zal het lichaam zelf verder werken aan het herstel. U voelt zich nadien duidelijk fitter en levendiger.

Shiatsu, spreek uit: sji  jatsoe, betekent letterlijk vingerdruk en heelt niet alleen het lichaam maar de gehele mens, een behandeling is weldadig voor lichaam èn geest.

F-Care: Praktijk voor psychosociale begeleiding
Annie faber                          www.fabercare.nl

 

Thema: rouwen

"Mensen zijn op zoek naar een plek waar hun verhaal verteld en gehoord kan worden."

 

Begeleiding bij verliesverwerking geeft je handvatten om met verlies om te gaan op jou manier, zodat jij je leven kunt gaan herinrichten.

Misschien kan F-care iets voor jou betekenen en dit traject samen met jou afmaken.  

Zelfverbinding
Martina de Lange                   www.zelfverbinding.nl

 

Zelfverbinding is nodig om te leren wie of wat we werkelijk zijn. Het leert ons niet alleen verbinding te maken met ons lichaam, maar ook met de energie die ons belevendigt. De celverbinding-meditatie is een  eerste stap naar Zelfverbinding. Het is tevens een van de manieren om actief een gereedschap in te zetten om diepe programma's of overtuigingen die ons niet meer dienen op te ruimen. De bewuste adem en meditatie helpen daarbij.

Massage en Meditatie praktijk Noord
Inge Bakker                 www.massageenmeditatiepraktijknoord.nl/

 

Uw gedachten stroom kalmeren en beter kunnen focussen?

Stress verlagen of voorkomen?

 

Gun u zelf een moment van

Rust, stilte

en ervaar alle andere

voordelen van meditatie

 

Praktijk voor BodyMind en BodyMind Moves

Evelien Broere         www.evelienbroere.nl

 

In mijn praktijk werk ik met diverse vormen van  massage en lichaamsgerichte therapie. De focus voor de beurs is op de Triggerpoint massage.

Het mooie van deze vorm van triggerpoint behandeling vind ik dat het een holistische benadering is van fysieke klachten. Enerzijds worden de symptomen behandeld – de spierknopen oftewel triggerpoints – anderzijds gaan we samen op zoek naar de oorzaak en de in standhoudende factoren.  Daarnaast krijg je tools aangereikt om zelf actief aan het herstel bij te dragen. Dit bespoedigt het herstelproces, geeft minder afhankelijkheid van behandelaars en meer zelfvertrouwen. Van klacht naar kracht!

 

BodyMind Moves

BodyMind Moves laat je op een bewuste manier in beweging komen en verbindt adem en beweging. De lessen bevorderen  de algehele conditie en het welbevinden. Zie verder onder workshops.

Fysiotherapie Willems
www.fysiotherapiewillems.nl/

 

Fysiotherapie Willems is een praktijk voor fysiotherapie, gevestigd in het pand van Sportrade fit- & wellness. In onze praktijk komen mensen met zeer uiteenlopende klachten, van sportblessures tot klachten aan nek, rug, schouders en knie en chronische klachten zoals COPD, artrose en reumatische aandoeningen.

 

Wij bieden diverse behandelmethoden zoals manuele therapie,dry needling en medische trainingstherapie. Naast deze methoden ligt een belangrijk onderdeel van ons behandelplan in het voorkomen (preventie) van klachten. Zelfzorg speelt daarbij een grote rol: wij willen u leren wat u zelf aan uw klachten kan doen, zodat u meer grip krijgt op uw klacht.

 

 

Optimavita
Marloes Waardijk       www.dietist-optimavita.nl/

 

Gezonde voeding is steeds meer een onderwerp van gesprek. Er is ontzettend veel informatie te vinden over verschillende voedingsmiddelen en diëten die onze gezondheid zouden bevorderen. Hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. In mijn presentatie geef ik u meer duidelijkheid over een aantal van deze feiten en fabels over voeding. Daarin staan niet alleen bewust en puur eten, maar ook genieten centraal. 

 

Sparkle Organizing

Mariëlle Koop            www.sparkleorganizing.nl

 

Mijn gereedschap is de kracht van orde, structuur en plannen. 

Altijd in de knel met tijd? Regeert de waan van de dag? Behoefte aan meer overzicht en rust? SPARKLE Organizing helpt je optimaal te organiseren. Met als resultaat: grip op de agenda, meer energie en tevreden de dag afronden. Gun het jezelf!

Na een training ervaar je weer rust en doe je weer wat je belangrijk vindt.

 

Andere belangrijke resultaten van een training; je bent in staat

  • makkelijk prioriteiten te stellen en balans te vinden.

  • Je tijd optimaal te benutten

  • Je dag thuis en op het werk tevreden af te sluiten

  • Weer te genieten van je leven thuis.

  • Heb je ruimte voor jezelf en je ambities.

  • Ervaar je minder stress. Dat is fijn voor jezelf en ook voor collega’s, gezin en vrienden.

 

Praktijk Ashta,  
voor toegepaste Kinesiologie en Neuro- ontwikkelingshterapie.
Evelien Schipper-Middeljans     www.ashta-ki.nl

 

De vragen waarmee mensen in mijn praktijk komen zijn zeer divers: van hoofdpijn of last van nek en schouders tot slaapproblemen en voedingsallergieën , of onverklaarbare boosheid bij kinderen.  Door middel van spiertesten vanuit de kinesiologie kan er meer inzicht in de klachten komen waardoor de klachten verminderen of verdwijnen en de balans wordt hersteld.

Andere vragen kunnen met onvoldoende geremde primitieve of babyreflexen te maken hebben. Bijvoorbeeld kinderen of volwassenen die moeite hebben met concentreren, of met stilzitten, of met plannen, of die last hebben van onzekerheid of faalangst.

Met behulp van Neuro-ontwikkelingstherapie (een medicijnvrije bewegingsmethode) behandel ik zowel volwassenen als kinderen met deze specifieke ontwikkelingsproblemen zodat zij meer vertrouwen en rust krijgen en hun klachten verminderen of verdwijnen.

 

 

Sportrade fit- & wellness
www.sportrade.nl
 

Sportrade biedt u een zeer compleet pakket aan van in- en ontspannende activiteiten, en dit onder begeleiding van vakkundig personeel.

 

Op 13 juni kunt u kennis maken met ons centrum en deelnemen aan een aantal activiteiten. In de buitenlucht kunt u meedoen met een workshop Tai Chi en ervaren welk effect dit op uw lichaam heeft. Tevens bieden wij in samenwerking met Fysiotherapie Willems diverse gezondheidstesten aan.

 

 

 

Helen stijl&kleuradvies

 Helen van der Pers     www.helen-skincare.nl

 

Bij Helen Kleur&Stijladvies geven wij je het advies dat je nodig hebt, door de kleuren te kiezen die het beste bij je passen op het gebied van kleding en make-up. Daarnaast krijg je inzicht in de stijl die past bij jouw lichaam. De full image make-over biedt alles wat je nodig hebt om jouw persoonlijke uitstraling te versterken en ervan te genieten!

 

 

 

 

bottom of page