top of page

Workshop rooster

De hele dag door worden op verschillende locaties workshops gegeven. 

 

Wil je verzekerd zijn van een plekje dan kun je je

 

 

Buiten

 

Tijd                     Naam                                 Onderwerp

 Hele dag                    Rixta Simonides                              Schilderij maken  

 

 11 uur en             .     Machiel Welbergen (Sp)                 Tai chi  

 14 uur      

 

Binnen boven

Hele dag                     afname gezondheidstest

 

 

 

Workshops grote zaal

 

Tijd                     Naam                                  Onderwerp

11.00 uur                    Marloes Waardijk (Sp)                     Feiten en Fabels rond gezond leven gericht op eten en bewegen.,

Gezonde voeding is steeds meer een onderwerp van gesprek. Er is ontzettend veel informatie te vinden over verschillende voedingsmiddelen en diëten die onze gezondheid zouden bevorderen. Hierdoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. In mijn presentatie geef ik u meer duidelijkheid over een aantal van deze feiten en fabels over voeding. Daarin staan niet alleen bewust en puur eten, maar ook genieten centraal. 

 

 

12.00 uur                    Evelien Broere                                  BodyMind Moves                 Mind Your Body      

Dans, yoga en andere BodyMind methodes versmelten in deze zelf ontwikkelde bewegingsmethode tot een vloeiend geheel. BodyMind Moves laat je op een bewuste manier in beweging komen en verbindt adem en beweging. De lessen bevorderen  de algehele conditie en het welbevinden. Denk bijvoorbeeld aan houding,  souplesse, bewegingsvrijheid en ruimte en ontspanning in lichaam en geest.

In deze workshop ervaar je de verbinding tussen adem en beweging; hoe je kunt ‘ontstressen’ door overbodige spanning los te laten en ervaar je meer aanwezigheid en ruimte in je lichaam (je bodymind) en in je beweging.  

 

13.00 uur                    Evelien Schipper /

                                    Marga Nimeijer                                Workshop: Touch for Health

In deze workshop maakt u o.a kennis met spiertesten en de relatie ontdekken tussen deze testen en onze spieren, organen en meridianen ( energiebanen). Maar ook de relatie van een spiertest naar onze emoties, hoe met behulp van testen inzicht verkregen kan worden in de onderliggende emoties van een klacht/probleem. Er wel vanuit gaand dat een test nooit meer laat zien dan wat iemand wil laten zien.Dit alles kunt u zelf leren.

 

14.00 uur                   Martina de Lange                             Cel-verbindingmeditatie 

Zelfverbinding is nodig om te leren wie of wat we werkelijk zijn. Het leert ons niet alleen verbinding te maken met ons lichaam, maar ook met de energie die ons belevendigt. De celverbinding-meditatie is een  eerste stap naar Zelfverbinding. Het is tevens een van de manieren om actief een gereedschap in te zetten om diepe programma's of overtuigingen die ons niet meer dienen op te ruimen. De bewuste adem en meditatie helpen daarbij.

15.00 uur                   Evelien Schipper /

                                   Marga  Nimeijer                                Therapie  reflexen Workshop: Primitieve reflexen

(neuro ontwikkelings therapie)

Heeft uw kind of uzelf moeite met concentreren, plannen, met stilzitten, (te) druk zijn, faalangst en andere leer,- en gedragsproblemen dan is er een grote kans dat de primitieve reflexen niet goed geremd zijn. In deze workshop komen alle primitieve reflexen aan de orde en gaan we een aantal testen doen om zelf te voelen wat voor invloed de reflexen kunnen hebben op houding en evenwicht ( zowel lichamelijk als emotioneel evenwicht).Neuro Ontwikkelings Therapie  reflexen

 

16.00 uur                   Helma Steeghs-Adema                    Healthy Living- relatie darmen                                  

Vanuit drie invalshoeken: voeding, evolutie en ontspanning, reikt  NatureWise gereedschap aan om weerbaarder te worden tegen stress en lichamelijke klachten. Hierin spelen leefstijl en darmen een centrale rol. Hoe mooi zou het zijn als je met relatief kleine aanpassingen grotere ongemakken of ziektes kunt helpen voorkomen of genezen; dus zélf als mens duurzamer wordt?  Healthy Living wordt dan Healthy Ageing. Het is nooit te vroeg om te beginnen, hoe oud of jong  je nu ook bent!

 

 

 

Kleine Zaal

 

Tijd                     Naam                                  Onderwerp

11.00 uur                    Helen van der Pers                          Kleuradvies en stijl      

                 

12.00 uur                    Anita Pieterman                               Burnout (preventie)

Je bent gestressed, hebt minder energie, je kunt minder hebben, je slaapt slecht en je gaat maar door.... er moet nog zoveel..... Tijd voor actie om een dreigende burnout te voorkomen.

Naast rust zijn er vele  mogelijkheden om zelf actief  een burnout te voorkomen of te genezen. We gaan in deze workshop kijken wat burnoutverschijnselen zijn in je lijf, waardoor deze veroorzaakt worden en wat je zelf aan tools kunt inzetten om uit de neergaande spiraal te komen.

 

13.00 uur                    Helen van der Pers                          Yoga

 

14.00 uur                    Helma Steeghs - Adema                 Mindfulness - voor minder stress

Rondom Mindfulness of Aandachttraining hangt voor buitenstaanders soms enige zweverigheid. Anderzijds doen diverse universiteiten wereldwijd onderzoeken die positieve, evidence based resultaten aantonen. Het aantal boeken over dit onderwerp is inmiddels al niet meer bij te houden. De trainer van NatureWise dook in de achtergrond, deed de lange opleiding en diverse retraites. Op de beurs deelt ze ervaringen over de jarenlange praktijk.

 

15.00 uur                    Fianne Faber                                    Workshop „Hoe krijg ik mijn ……* toch in beweging?”

*vul naar eigen behoefte in: man, vrouw, kinderen, moeder, collega’s, enz.

 

Met veel irritaties kun je leren leven, maar sommige keren zo regelmatig terug dat ze je dag aardig kunnen verpesten. Bijvoorbeeld je kinderen, je man, of je vrouw, die ja zeggen en nee doen. Je bent aan het duwen en trekken en uiteindelijk doe je het maar zelf, dan ben je er van af. Maar kost je onnodig veel energie! Anderen in beweging krijgen is voor velen een grote worsteling. In de workshop laat Fianne Faber je op een speelse manier kennis maken met het patroon de Dramadriehoek en je ontdekt wat je kan doen om meer invloed uit te oefenen op anderen zonder dat dit je te veel energie kost.

 

16.00 uur                    Annie Faber                                       Rouwverwerking

Mensen zijn op zoek

naar een plek waar

hun verhaal verteld

en gehoord kan worden

 

begeleiding bij verliesverwerking geeft je hadvatten om met verlies om te gaan op jouw manier, zodat jij je leven kunt gaan herinrichten.

bottom of page